IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
19:15 | 15 април 2016
Обновен: 20:59 | 14 май 2024

И жена обвинена за убийството на Александра

Става дума за приятелката на арестувания 19-годишен Красимир – Ивалена Маринова на 18 г.

По материала работи: Борис Проданов
И жена обвинена за убийството на Александра

Окръжна прокуратура - Варна е повдигнала обвинение на още едно лице за убийството на Александра Сивриева в Провадия. Това съобщи за Агенция „Фокус” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Лицето е задържано за 72 часа от прокурора. Става дума за приятелката на 19-годишния Красимир, вече обвинен за убийството на Александра – Ивалена Маринова на 18 г., която е привлечена като обвиняема за помагачество към извършеното престъпление - грабеж, придружен с убийството на 13-годишната Александра.

 

Само преди около час е изготвено заключение на графологическа експертиза, назначена от прокурора, която е установила, че на местопрестъплението е открит отпечатък от обувка до главата на жертвата – оставен от обувката на Ивалена. Прокуратурата разполага и с видеозапис, на който Ивалена и Красимир продават златните накитите на жертвата – пръстен, обици, колие с медальон и гривна.


„На въпроси на ваши колеги, уточнявам, че Ивалена е освидетелствана и категорично не е бременна. Тъй като в различните агенции се твърди, че очаква дете и т.н. По разпореждане на прокурора е извършено освидетелстване. Лекарите са категорични, че няма бременност. Така, че тя е съучастник в това престъпление, в момента се разпитва пред съдия и прокуратурата е разпоредила задържането й за 72 ч. В понеделник ще бъде изпълнена и мярката – ще бъде поискан постоянният й арест”, уточни Арнаудова.

Коментари

Новини Варна