IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:05 | 16 април 2016
Обновен: 05:46 | 2 май 2024

Обраха злато и пари от възрастно семейство, докато спят

Когато се събудили, всичко било обърнато

По материала работи: Пламен Янков
Обраха злато и пари от възрастно семейство, докато спят

6000 лева и златни накити са задигнати при обир в дома на възрастно семейство в пловдивското село Строево, съобщи полицията. 81-годишният Петър Гънгов и съпругата му Петка спяли дълбоко, когато апашите проникнали в къщата им, пише "24 часа". По описание на възрастното семейство кражбата е извършена в петък между полунощ и 5 часа сутринта.

 

Когато се събудили, всичко било обърнато. Старците установили, че са им задигнати спестяванията и неустановено количество бижута. Дядо Петър подал сигнал в полицейското управление в село Труд. На място дежурната оперативна група извършила оглед. Образувано е досъдебно производство, уведомена е и пловдивската районна прокуратура.

 

Дядо Петър и баба Петка не могат да опишат как изглеждат крадците, тъй като не са ги видели. Те се кръстят, че не са се събудили, защото апашите са можели да ги пребият.

 

"Нищо не са усетили, но и няма насилие над тях", заяви кметът на община "Марица" Димитър Иванов. Той уточни, че двамата съпрузи живеели сами в къщата. Полицията била по следите на евентуалните извършители и работела за тяхното разкриване. Една от версиите е, че са местни бандити, които са имали информация за спестяванията на дядо Петър и баба Петка.

 

Коментари

Новини Варна