IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Крими
21:02 | 28 юни 2016
Обновен: 09:53 | 11 април 2024

Данъчна отива на съд за подкуп от 2 бона

Полина Рохлева бе хваната с белязани пари след подаден сигнал

По материала работи: manager
Данъчна отива на съд за подкуп от 2 бона

Данъчната служителка Полина Рохлева отива на съд за подкуп чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, информираха от прокуратурата.


Полина Рохлева е инспектор по приходите в София.


На 18 декември миналата година е издадена заповед за извършване на данъчна ревизия по ДДС на столична фирма. В края на януари инспекторката провела телефонен разговор с един от управителите на фирмата, последвали още няколко срещи.
 

Казала му, че ще напише акт срещу фирмата заради прехвърления праг за регистрация по Закона за ДДС с около хиляда лева, а това е основание да се запорират банковите сметки.
 

Предложила да й дадат 2 000 лева, за да напише акт за 20 000 лева, но да не запорира сметките на дружеството. Поискала пари и за екипа й.
 

Собствениците на фирмата отказали да й дадат пари, а тя продължила да настоява и ги искала бързо, защото заминава за Куба.
 

След като подали сигнал, Рохлева беше задържана с белязаните пари. Сега обаче тя е на свобода срещу парична гаранция от 4 000 лева. Наложена й е и забрана да напуска България.
 

По публикацията работи: Василия Пейчева
 

Прочети още на dnes.bg
 

Коментари

Новини Варна