IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
14:27 | 11 август 2016
Обновен: 16:38 | 17 април 2024

Рекорд! Старица остави 31 хиляди на ало измамници на Червения площад

Торбата с пари е била поставена под пейка

По материала работи: Пламен Янков
Рекорд! Старица остави 31 хиляди на ало измамници на Червения площад

77-годишна жена от Варна е поредната жертва на ало измамниците във Варна. Вчера старицата е оставила 31 хиляди лева и около 30 грама златни накити в торба под пейка на Червения площад. Тя е станала жертва на познатата схема - съдействие на полицията за залавяне на крадци. Предупреждавана е, че най-вероятно може да стане свидетел на задържане или преследване, съобщиха от пресслужбата на полицията. По случая е образувано досъдебно производство. 

 

От полицията съветват гражданите по НИКАКЪВ повод да не дават пари на непознати, независимо от предлога.

 

Не се доверявайте на непознати хора; 


Не предоставяйте лични данни и данни за свои близки по телефона; 

 

Важно е да не се забравя, че не трябва да се доверяваме лесно на хора, представящи се за полицейски служители, куриери или други длъжностни лица, особено по телефона. Всички те имат специфични белези и служебни карти, по които могат да бъдат разпознати и/или проверени.

 

В случай, че получите обаждане и спрямо Вас бъде осъществен опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел. 112 или в полицията; 


Необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят как случайно може да станат жертви, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация. 

 

Коментари

Новини Варна