IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
20:52 | 17 август 2016
Обновен: 06:59 | 18 май 2024

Пребиха пастир заради паша в чужда нива в Галиче

Той извеждал кравите на свидетел срещу арестувания скандален кмет на Галиче Ценко Чоков

По материала работи: Слав Велев
Пребиха пастир заради паша в чужда нива в Галиче

Нов бой във врачанското село Галиче вдигна на крака полицията. След мелето 61-годишен пастир е с рани по главата.

 

Нападението станало вчера към 9 ч. Тогава земеделският производител Ивайло Рачев (38 г.) отишъл да нагледа нивата си. Видял обаче в нея да пасат животни, които били пуснати от пастира Сокол Иванов. Стопанинът поискал обяснение от краваря, но в свадата му нанесъл удар. Той бил откаран в болница за преглед, след което бил освободен.

 

Според сайта BulNews.bg пастирът бил пребит с бухалка. Той извеждал кравите на Венцислав Николов, който пък е свидетел срещу арестувания скандален кмет на Галиче Ценко Чоков. Той и още няколко хора са обвинени за лихварство, изнудвания и побои. Те давили длъжници в язовири, понякога ги спускали в кладенци с главата надолу и ги биели с кабели, твърди прокуратурата. Два автомобила на Николов изгоряха мистериозно в нощта на 23 срещу 24 май в селото.

 

Материалите по новия случай на побой в Галиче ще бъдат докладвани на районната прокуратура в Бяла Слатина, казаха от МВР.

 

trud.bg

 

Четете още:  Пак побой в Галиче

 

Коментари

Новини Варна