IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
15:05 | 17 ноември 2016
Обновен: 07:01 | 12 май 2024

Осъдиха условно варненец за кражба на ток

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно варненец за кражба на ток

На 9 декември 2015 г., при изненадваща проверка на служители от дружество на енергийния оператор, било установено, че в къща в централна градска част има незаконно прикачване към  електроразпределителната мрежа. Чрез специализирана апаратура за установяване на подземни комуникации, служителите констатирали захранващ кабел, който влизал направо в имота, без да преминава през монтираното на външната страна на къщата електрическо табло. Тогава, в присъствие на абоната, бил направен изкоп и открит нерегламентирано поставения проводник. По този начин към дома на подсъдимия преминавал ток, без консумираната мощност да се отчита и съответно заплаща.

 

60-годишният мъж беше признат за виновен в неправомерно присъединяване през мeсец декември миналата година към електроразпределителната мрежа, с което създал условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия (деяние по чл.234В, ал.1 от НК). Районен съд – Варна наложи на подсъдимия наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе осъден да заплати и глоба в размер на 3000 лева.

 

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Четете още Разкриха пет месеца по-късно момче, блъснало пешеходка

Коментари

Новини Варна