IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
17:23 | 1 януари 2017
Обновен: 15:24 | 17 май 2024

Убиецът от Куртово Конаре пробвал да се самоубие

Поиска да го пуснат при родителите му, съдът го остави в ареста

По материала работи: Юлиян Атанасов
Убиецът от Куртово Конаре пробвал да се самоубие

28-годишният Илиян Рангелов, който направи самопризнания за жестокото убийство на приятелката си Милена в пловдивското село Куртово Конаре, е опитал да се самоубие тази сутрин.Той е рязал вените си, а пред съда се яви с бинтована ръка.Илиян Рангелов, обвинен в убийството на годеницата си 26-годишната Милена Динова, остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд на 1 януари.Прокуратурата поиска възможно най-тежката мярка – "задържане под стража", след като изтече 72-часовият му арест.

 

Прокурорът обясни, че е направен следствен експеримент, имало е много претърсвания и изземания. При едно от тях е намерен нож, който съответства според съдебно-медицинската експертиза като форма. Иззета е проба ДНК, резултатът от която се очаква да излезе, но при първоначалната експертна справка профилът на материала, иззет от ножа, съответства на профила на Милена.

 

След убийството Илиян е инсценирал заспиване, опитал се е да отклони разследващите, но след това е последвало самопризнанието. Касае се за остри отношения помежду им. Иззети са и телефоните и е прегледана кореспонденцията помежду им, която потвърждава изострените им отношения. През последните дни преди убийството момичето по някакъв начин е дало повод за ревност, стана ясно в съдебната зала.Въпреки чистото съдебно минал и добрата му репутация в селото прокуратурата смята, че обвиняемият може да въздейства върху свидетелите и самото разследване , тъй като се е опитал да заличи следите от делото си. От многото разпити, които са проведени, може да се направи заключение, че той е склонен към агресия. Същото са потвърдили и родителите на Милена.

 

Според адвокатите обаче той не би се укрил и не би извършил други престъпления. Адвокатите коментираха, че не могат да си обяснят как се е стигнало до инцидента вчера – опит за самоубийство. Той е рязал вените си, а пред съда се яви с бинтована ръка.Последните думи на Рангелов пред съдиите бяха: "Няма какво да кажа. Искам по-лека мярка, домашен арест, искам да отида при майка ми и при баща ми, и психиатър, който да ме лекува".

 

Майката на мъжа, след като чу мярката, произнесена от съдията, започна да плаче - не вярвала, че синът й е виновен.Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 5.01.2017 г. от 10 часа..

 

Dnes.bg припомня, че тялото на Милена бе намерено близо до къщата, в която живее. Младата жена работела в месокомбинат в съседно село и тръгвала на работа за нощна смяна към мястото, където я чакали колегите й. Именно те подали сигнала в полицията, че тя не е дошла на уговореното място.

 

Автор: Илиян Велков

 

dnes.bg

Четете още: В Русия е въведен нов вид алтернативно наказание за престъпления

Коментари

Новини Варна