IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:22 | 2 януари 2017
Обновен: 08:17 | 2 май 2024

Бежанка открита мъртва, 31 нелегални мигранти задържани край Равадиново

Най-вероятната причина за смъртта е измръзване

По материала работи: Слав Велев
Бежанка открита мъртва, 31 нелегални мигранти задържани край Равадиново

Бежанка, най-вероятно от сомалийски произход не е успяла да оцелее при минусовите температури в Югоизточна България. Тялото на жената е открито от гранични полицаи край село Равадиново, близо до място, където на 1 януари са задържани 31 нелегални имигранти без документи за самоличност.

 

Повечето от тях се представили за афганистанци, 3-ма за пакистанци, други трима - за сомалийци. Задържаните съобщили, че в групата е имало още една жена, но тя я изостанала. Днес гранични полицаи са претърсили зоната и на около 4 км от бивака на групата е намерен труп.

 

Аутопсия ще бъде извършена утре сутринта. Най-вероятната причина за смъртта е измръзване. В болница са настанени двама сомалийци от групата – момче на 16-годишен младеж и момиче на 14 с измръзнали крайници. Предполага се, че след задържаните е и каналджията, тъй като един от афганистанците има регистрирано влизане в България. Тази версия се проверява.

 

24chasa.bg

 

Четете още: Хванаха 48 мигранти на "Дунав мост", скрили се в камион

 

 

Коментари

Новини Варна