IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
14:48 | 15 февруари 2017
Обновен: 20:48 | 7 май 2024

Осъдиха условно младеж, ограбил шестокласник във Варна

Отнетият при грабежа телефон на стойност над 300 лева бил предаден обратно на пострадалия

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно младеж, ограбил шестокласник във Варна

Районен съд – Варна осъди условно 19-годишен младеж за извършен грабеж над ученик. 19-годишен младеж от Плевен се призна за виновен в това, че на 14 юли миналата година в района на детска площадка във Варна, чрез употреба на сила и заплашване, отнел мобилен телефон с допълнителна карта-памет и протектор от шестокласник. Пострадалото момче разглеждало телефона си седнало на площадката, докато останалите момчета от неговата компания играели малко по-настрани. Подсъдимият се разхождал с две момичета край детската площадка, когато забелязал ученика с телефона. Той се приближил в гръб, надвесил се над шестокласника и рязко издърпал мобилния му телефон, като същевременно го заплашил с нараняване, ако се развика. Приятелите на пострадалото момче видели внезапното отдалечаване на подсъдимия, разбрали  за случилото се и потърсили съдействие от родител. Още същия ден, по даденото от учениците описание, 19-год. младеж от Плевен бил установен и задържан от полицията, а отнетия при грабежа телефон на стойност над 300 лева бил предаден обратно на пострадалия. 

 

19-год. младеж е неосъждан до момента. По отношение на него са налице данни за вредна употреба на марихуана и психостимуланти. За извършения грабеж, след постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд във Варна му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от три години.

 

Четете още Мъж, изпил 8 литра бира разби 3 коли във Варна

Коментари

Новини Варна