IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
14:28 | 16 февруари 2017
Обновен: 16:56 | 6 април 2024

Варненка хвърли хиляди евро през терасата на ало измамници

78-годишен мъж също е станал жертва на телефонни апаши

По материала работи: Пламен Янков
Варненка хвърли хиляди евро през терасата на ало измамници

58-годишна варненка хвърли 29 500 Евро и 725 лева през терасата на ало измамници във вторник, съобщиха от пресслужбата на полицията. 

 

78-годишен мъж от Варна също е станал жертва на телефонни апаши, предавайки 2500 лева. И в двата случая е използвана добре позната схема за въвеждане в заблуждение, касаеща провеждането на полицейска операция за залавяне на извършители на измами и нуждата от съдействие на гражданите. По двата случая има образувано досъдебни производства.

 

ОДМВР – Варна напомня, че ситуация, в която служител на структурата звъни по телефона и иска пари, за каквато и да било цел или кауза, е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНА. При нужда от съдействие от страна на гражданите, полицейските служители посещават на адрес същите и се легитимират по надлежния ред – с полицейски знак и карта. 

 

Припомняме на гражданите на Варна, че не трябва да се доверяват на непознати гласове, звучащи от телефонната слушалка, които искат пари за различни цели – полицейска операция за залавяне на измамници, лечение или операция на близък, за освобождаване на колетна пратка от чужда държава, каквито са най- често използваните сценарии за телефонни измами. 

 

Непознатият от телефонната слушалка не може да Ви нарани при телефонен разговор! Той не знае Вашето местонахождение и адрес! В дома си сте в безопасност! 

 

При позвъняване от този род затворете слушалката! Изключете телефона от розетката и изчакайте известно време преди отново да го включите! Потърсете друга възможност да се свържете с полицията или с Вашите близки!

 

Не говорете с непознатия, който се опитва да Ви убеди да му дадете пари! Незабавно прекъснете разговора!

 

 

Четете още Жрици на любовта заработват надник през февруари по пътя за Девня

Челен сблъсък на бул. „Цар Освободител“ прати 4-ма в болница

Коментари

Новини Варна