Жена, убила бившия си, ще лежи 7 години в затвора
Подсъдимата се познавала и съжителствала с убития мъж от 20 години, като през 2008 година сключили граждански брак
Публикувана: 16 Feb 2017 | 15:09

7 години затвор при първоначален строг режим е присъдата, която днес Варненският апелативен съд произнесе спрямо Карине Колева, убила умишлено преди 2 години и половина бившия си съпруг Михаил К., който е и баща на детето й. Втората съдебна инстанция уважи частния протест на Окръжна прокуратура Варна и отмени присъда на Окръжен съд – Варна от началото на м. октомври 2015 година, в частта с която Колева е била осъдена за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана и бе наказана с година и половина затвор. Апелативният съд измени присъдата и в частта на присъденото обезщетение на близките на убития, като увеличи размера му от 3500 лв на 20 000 лева.

 

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че подсъдимата се познавала и съжителствала с убития мъж от 20 години, като през 2008 година сключили граждански брак. 6 години по-късно се развели, но продължили ежедневните си контакти, които най-често били свързани с употребата на големи количества алкохол. В последните месеци поради липса на работа двамата събирали от казаните в квартала различни неща, които предавали на вторични суровини и с получените пари си купували храна и алкохол, които консумирали заедно. Много често след такива запои между тях избухвали скандали. В късния следобед на 12 септември 2014 година, след като се почерпили добре двамата отново се скарали. Шумният и бурен скандал бил чут от съседите. Малко след 20.00 часа същата вечер Колева се обадила на телефон 112, представила се бащиното й име и заявила, че мъжът й се е прибрал отвън намушкан три пъти. Пристигналите на място полицейски органи и медицинския екип установили смъртта на 62 годишния Михаил, прободен с нож на 4 места в торса. Единият от ударите в областта на предмишницата бил фатален и засегнал жизненоважни органи.

 

В рамките на съдебния контрол, за да изясни всички факти и детайли от станалото между двамата бивши съпрузи, втората съдебна инстанция назначи и изслуша нови 3 експертизи – Комплекса съдебна психологична и психиатрична, ДНК експертиза на иззетата кръв, нова Комплексна медицинска трасологична експертиза и др.

 

Присъдата на Варненския апелативен съд може да бъде обжалвана или протестирана в 15 дневен срок пред ВКС.

Коментари ( 0 )