Осъдиха млада варненка за кражба на телефон
В съдебна зала тя призна вината си по повдигнатото й обвинение
Публикувана: 17 Feb 2017 | 15:44

25-год. М. Николова беше осъдена на 5 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи в затвор при първоначален строг режим. В съдебна зала тя призна вината си по повдигнатото й обвинение и постигна споразумение с прокуратурата, което съдът одобри.

 

На 10 октомври 2015 г. подсъдимата влязла в магазин за мобилни телефони и аксесоари край централния пазар във Варна и започнала да разпитва собственика за евентуално закупуване на нов мобилен апарат, както и за предлагането на протектори за конкретен модел айфон. Тъй като не разполагал с налични от търсените модели, той се ангажирал да намери и да позвъни на предоставен от нея номер след снабдяването. Междувременно в магазина влязъл друг клиент, при което подсъдимата се възползвала от разсейването, пресегнала се през бюрото и откраднала два телефона, тонколона и сума от 200 лева. Малко по-късно собственикът установил кражбата, прегледал записите от видео-охранителните камери и видял действията на девойката. Чрез оставения му телефонен номер той успял след няколко дни да се свърже с подсъдимата и под предлог, че е направил доставка на търсените от нея стоки, си уговорили среща в магазина. На срещата девойката разбрала за видеозаписа, още същия ден върнала двата откраднати телефона, като обещала до дни да възстанови и отнетата парична сума. Щом това не се случило, пострадалият подал жалба в полицията.

 

25-годишната Николова е осъждана за сходни кражби на мобилен телефон и дамски портмонета от търговски обекти и козметични салони. Към момента на сключване на споразумението нанесените имуществени щети са възстановени на пострадалия от кражбата. Съдебният акт е окончателен.

 

Четете още Съдят двама мъже, извършили грабеж със сила и заплашване

Коментари ( 0 )