IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
10:42 | 22 февруари 2017
Обновен: 13:17 | 15 април 2024

Снимки от мястото на взрива във варненски мол

Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента

По материала работи: Пламен Янков
Снимки Елисавета Илиева

Изтичане на газ от бутилка е довело до взрив в ресторант в голям търговки център във Варна.

Сигнал за възникнал пожар в сградата  е постъпил в 8 часа в сряда, съобщиха от пресцентъра на полицията. По първоначални данни в кухнята на заведението за хранене се е взривила газова бутилка. Към момента на инцидента търговският център не е бил в работен режим и не е имало посетители. Пострадали граждани няма. Нанесени са значителни материални щети по цялото заведение.

 

Тази сутрин около 8 ч. техническа неизправност на газовата инсталация на един ресторантите е предизвикала експлозия. За щастие няма пострадали, а само материални щети.  В обекта по това време е имало четирима души от персонала, но те са били извън кухнята.Вследствие на инцидента е паднал окаченият таван, което дава илюзия за по-голям мащаб на разрушенията, каза за медийна група  „Черно море“ директорът на търговския център Иво Генов. Заведението има всички необходими разрешителни, отговарят на всички законови изисквания, категоричен бе той.

 

По думите на началника на смяната на охранителна фирма всички мерки за обезопасяване на района са взети своевременно.  Хората, които са били в мола по това време са били евакуирани веднага. Електричеството на сградата е било прекъснато.

 

Инцидентът не е умишлен и случилото се не е целенасочен акт срещу заведението, даде уверение управителят на ресторанта. 

Бързата реакция на служителите ги спасява от сгромолясалата се таванна конструкция, която пада от 4 м. височина. След като усетили миризмата на газ веднага са напуснали обекта, каза още той. 

 

На място работят 5 екипа на пожарната, които разчистват местопроизшествието и извършват отдимяване на сградата, съобщиха още от полицията.  При ликвидиране на пожара активно са съдействали служители от търговския център. Все още се изясняват  причините и обстоятелствата, довели до инцидента, тепърва ще се оценява и размерът на щетите.

 

 

Снимки Елисавета Илиева

 

Коментари

Новини Варна