IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:07 | 3 юни 2016
Обновен: 04:14 | 25 април 2024

28-годишен ало-измамник остава в ареста

Решението е на Варненския районен съд

По материала работи: Златина Добрева
28-годишен ало-измамник остава в ареста

По искане на Районната прокуратура във Варна състав на Варненския районен съд взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 28-годишния И.И. от Горна Оряховица. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за телефонна измама, извършена от две и повече лица след предварителен сговор – престъпление по член 210, ал. 1, т. 2 във връзка с член 209, ал. 1 от Наказателния кодекс и в момента е в ареста за срок до 72 часа. Съучастникът му се издирва.

 

На 29 май 79-годишна жена от с. Изворско, община Аксаково, сигнализирала, че неизвестно лице се е представило за неин познат по телефона, като успяло да я заблуди, и поискало спешно 2000 лева. Малко по-късно възрастната жена предала сумата na непозната.

 

След проведени оперативно-издирвателни и процесуално- следствени действия са установени извършителите на телефонната измама. И двамата са от Горна Оряховица и са криминално проявени. 28-годишният И.И. вече е осъждан за същото престъпление, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Коментари

Новини Варна