IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
19:21 | 23 февруари 2017
Обновен: 19:41 | 25 април 2024

Оставиха в ареста мъж, пребил до смърт свой работник

Обвиняемият Стоилов строял къща в столичния квартал "Бояна

По материала работи: Деян Михайлов
Оставиха в ареста мъж, пребил до смърт свой работник

Оставиха в ареста мъж, пребил до смърт работник. Жалбата на 38-годишния обвиняем С. Стоилов за промяна на мярката за неотклонение "Задържане под стража" в по-лека бе оставена без уважение от състав на Софийски апелативен съд. Той е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, което е престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, извършено на 13 февруари 2017 г.

 

Обвиняемият Стоилов строял къща в столичния квартал "Бояна", като за работа на строежа бил нает пострадалия С. Димитров (на 44 години).

 

През февруари 2017 г. работникът взел от строителния обект инструменти, собственост на Стоилов, поради което той започнал да го издирва. След като разбрал местонахождението му, той отишъл във вилно селище "Иструм парк", което било край пътя Ихтиман - Самоков.

 

Около 22:30 ч. на 13 февруари 2017 г. Стоилов, заедно с двама души, пристигнал на място. След като разбрал в коя стая нощува Димитров, той започнал да разбива вратата и успял да влезе, след като един от свидетелите му отключил. Именно от този момент започнал едночасов жесток побой над Димитров, като ударите, нанасяни от Стоилов, били насочени в областта на главата и горната част на тялото.

 

В хода на досъдебното разследване охранителите на обекта - П. и Х., които били очевидци на случващото се, дали подробно описание за начина на извършване на побоя, с уточнение, че ударите били нанасяни само и единствено от Стоилов, като придружаващите го двама мъже стояли отстрани.

 

Съдът изцяло кредитира показанията на тези свидетели, като ги оцени като непротиворечиви и логични, подкрепени от протоколите за оглед на местопроизшествие, претърсване, изземване и другите писмени и веществени доказателства.

 

Мотивът да остане в ареста, е че е налице опасност обвиняемия Стоилов да извърши друго престъпление и да въздейства върху свидетелите.

 

Съдът прие доводите на държавното обвинение и остави в сила взетата спрямо Стоилов мярка за неотклонение "Задържане под стража".

 

news.bg

Коментари

Новини Варна