IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:06 | 27 март 2017
Обновен: 08:37 | 20 април 2024

Осъдиха условно жена от Варненско заради фалшива диплома

Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно жена от Варненско заради фалшива диплома

Районен съд - Варна осъди 32-годишна жена от село Любен Каравелово за съзнателно ползване на неистински официален документ, удостоверяващ завършено средно образование.

 

В края на 2015 и началото на 2016 г. подсъдимата карала курс за придобиване на шофьорска правоспособност и след като издържала успешно теоретичен и практически изпит, през януари се явила пред сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР - Варна да подаде комплект документи за издаване на шофьорска книжка. Към заявлението тя приложила собственоръчно заверено с подпис копие от свидетелство за завършено средно образование. Дипломата била с посочен издател - Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Варна. При последвалата обработка и проверка на предоставените документи се установило, че 32-годишната жена изобщо не е вписана в регистрите на учебното заведение.    

 

Подсъдимата е неосъждана към датата на инкриминираното деяние. С присъда Районният съд във Варна й наложи наказание от 9 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Постановено бе през изпитателния срок тя да търпи и пробация, като провежда задължителни срещи с пробационни служители. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна