IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
13:33 | 28 март 2017
Обновен: 09:26 | 20 април 2024

Оставиха в ареста кмета на варненско село, купувал гласове на изборите

50-годишният Ахмед И. плащал по 20 лева на човек, за да гласува за определена партия

По материала работи: Пламен Янков
Оставиха в ареста кмета на варненско село, купувал гласове на изборите

Искането на Районната прокуратура в Провадия да бъде задържан под стража кметът на село Снежина Ахмед И. бе уважено днес, 28 март 2017 г., от състав на Провадийския районен съд. Ахмед И. е привлечен като обвиняем за купуване на гласове на парламентарните избори по член 167, ал. 2 от Наказателния кодекс, като престъплението е извършено като продължавано деяние.  


50-годишният кмет на провадийското село Снежина плащал по 20 лева на човек, за да гласува за определена партия. По 20 лева получавали и членовете на домакинствата. 


Прокуратурата обоснова реалната опасност обвиняемият кмет да се укрие и да извърши друго престъпление с представени в съдебната зала две докладни записки и акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, свързани с Ахмед И. Няколко часа след като купувал гласове на избиратели, обвиняемият посетил кръчма в селото. Около 2 часа след полунощ на 24 март 2017 г. кметът излязъл от кръчмата със свои познати. Качил се в автомобил и потеглил. Тогава бил спрян за проверка от полицейски служители. В докладната проверяващите полицаи обяснили, че Ахмед И.  миришел силно на алкохол. 


Полицейските служители го помолили да изчака за проверка с дрегер. Кметът излязъл от колата и започнал да говори по телефона. Отдалечил се от проверяващите и  избягал. Бил издирен едва на следващата сутрин. Заради осуетяване на проверката за алкохол му е съставен актът за административно нарушение. 


Определението на Провадийския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.    

 

Коментари

Новини Варна