IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
13:19 | 26 април 2017
Обновен: 08:48 | 18 април 2024

Съдят мъж, заловен да шофира пиян и без книжка в Провадия

Колата на подсъдимия била спряна чрез звуков и светлинен сигнал

По материала работи: Пламен Янков
Съдят мъж, заловен да шофира пиян и без книжка в Провадия

Районната прокуратура в Провадия предаде на съд по бързо производство 51-годишния Рушан Р., който управлявал лек автомобил, без да е правоспособен водач и с концентрация на алкохол в кръвта 1,74 промила – престъпления по член 343б, ал. 1 и по член 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс. 


На 16 април 2017 г. около 19,15 часа полицейски служители забелязали криволичещ автомобил „Форд Мондео“  по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Провадия. Колата била спряна чрез звуков и светлинен сигнал. При извършената проверка на водача – подсъдимия Рушан Р., било установено, че той не притежава свидетелство за правоуправление.


Тестван бил с дрегер, който отчел 1,85 промила алкохол в кръвта. След дадената кръвна проба и приложения по делото протокол за химическа експертиза за определяне на алкохол или друго упойващо вещество в кръвта Рушан Р. е управлявал колата си с 1,74 промила алкохол, което отговаря на средна степен на алкохолно повлияване. 


Подсъдимият вече е бил санкциониран за управление на МПС без книжка и сегашното престъпление е извършено в едногодишния срок на наказанието му по административен ред. Справка показала, че той е осъждан неколкократно за умишлени престъпления от общ характер на пет и шест месеца лишаване от свобода и деянията, извършени на 16 април тази година, са в изпитателния срок на предходните две условни осъждания.  

 

Четете още Катастрофа във Варна прати двама в болница

 

Коментари

Новини Варна