IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
12:11 | 14 май 2017
Обновен: 04:04 | 18 май 2024

40-годишна е прегазила полицая в Пловдив

Пробата за алкохол е отрицателна, съобщиха от Областната дирекция на МВР

По материала работи: Борис Проданов
Загиналият пътен полицай в Пловдив Делян Палазов | Сн.: Plovdiv24.bg

40-годишна пловдивчанка е управлявала автомобила, блъснал и причинил смъртта на 36-годишния пътен полицай на пловдивския булевард "Санкт Петербург" вчера.


Жената е разпитана и задържана за 24 ч. Тя ще бъде задържана за още 72 ч., съобщиха от прокуратурата.


Пробата за алкохол е отрицателна, съобщиха от Областната дирекция на МВР.


Според информацията, 40-годишната жена е шофирала с много висока скорост, за която свидетелстват разстоянието между тялото на 36-годишния полицай и вещите, паднали при удара. Джипът е успял да спре след близо 100 метра от мястото на инцидента, предаде "Фокус".


"Води се разследване, което да установи причините за инцидента", коментира пред Нова инспектор Ботьо Георгиев от "Пътна полиция" в Пловдив.


"Инфраструктурата предразполага за развитието на превишена скорост на този булевард", призна още той.


Инцидентът стана на бул. „Санкт Петербург“ малко след 16 часа в събота. Загиналият пътен полицай Делян Папазов осигурявал нормалното придвижване на автомобилите по време на големия Народен събор в Пловдив. Той е давал знак да спре автомобил, но движилият се зад него джип направил рязка маневра и го ударил. Пътният полицай е загинал на място. Той е на 36 години, баща на две деца. Многогодишен служител е на КАТ-Пловдив. В работата си няма нарушения и наказания.


За трагичния инцидент тази сутрин напомнят само цветята и изхвърлените медицински ръкавици.


Колегите на загиналия полицай започнаха кампания в социалните мрежи в помощ на семейството му, съобщи "Марица".


За последната една година и половина това е вторият пътен инцидент за КАТ-Пловдив, при който водач причинява смъртта на полицейски служител. Тогава на автомагистрала "Тракия" ТИР уби 44-годишния пътен полицай Николай Треновски.

Коментари

Новини Варна