Наказаха с „пробация“ мъж, манипулирал показанията на електромер
Създал условия за непълно отчитане на потребената енергия с около 40% по-малко от действително консумираната
Публикувана: 19 May 2017 | 14:38

Случаят е от 17 май миналата година в местност „Евксиноград“. Тогава служители на охранителна фирма получили алармен сигнал за отворено електрическо табло в района, като при проверка на място забелязали табло с липсващ електромер и подсъдимия 44-годишен мъж, който с кутия в ръка влизал в спрян наблизо автомобил. Охранителите установили, че автомобила и лицата в него не са представители на фирмата-доставчик на енергия и уведомили полицията. Бил извършен оглед на местопроизшествието и иззети дактилоскопни следи.

 

В съдебна зала 44-годишният мъж призна вината си за това, че осъществил неправомерно въздействие върху уред за търговско измерване на електрическа енергия. Чрез оказаното от него механично разкъсване на пломбите на електромера и поставянето на допълнителен проводник, създал условия за непълно отчитане на потребената енергия с около 40% по-малко от действително консумираната.  Деянието е наказуемо по чл.234В, ал.1 от Наказателния кодекс.

 

44-годишният мъж е с чисто съдебно минало. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, му бе наложено наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки  –  регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационен служител. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Коментари ( 0 )