IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
14:49 | 19 май 2017
Обновен: 15:37 | 15 април 2024

Във Варна задържаха издирван с ЕЗА българин

Обвиненията срещу него са за четири отделни умишлени престъпления

По материала работи: Пламен Янков
Във Варна задържаха издирван с ЕЗА българин

Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде задържан издирван с ЕЗА българин от гръцките власти на остров Крит бе уважено днес, 19 май 2017 г., от състав на Варненския окръжен съд. 


35-годишният Мирослав С. от Кърджали бил обявен за международно издирване на основание Европейска заповед за арест, издадена с решение на тричленен състав на Апелативния съд на остров Крит, Република Гърция. На 18 май 2017 г. той бил установен на територията на Трето РУ на МВР във Варна.


Обвиненията срещу него са за четири отделни умишлени престъпления - отглеждане на растения от семейството на канабиса, притежаване на наркотични средства, продажбата им и купуването им. В Република Гърция тези престъпления се наказват с лишаване от свобода с максимален срок до 20 години. Те са наказуеми и по българското законодателство - по член 354а, ал. 1 до ал. 3 от Наказателния кодекс. 


В искането Окръжната прокуратура сочи, че е налице реална опасност Мирослав Семерджиев да се укрие или да извърши друго престъпление. Той е лоши характеристични данни и данни за осъждания, по които вече е реабилитиран.


Състав на Варненския окръжен съд му наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 40 дни, която може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

 

Коментари

Новини Варна