IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:40 | 22 май 2017
Обновен: 11:03 | 28 март 2024

Разбивач на улични кафемашини ще лежи 18 месеца в затвора

28-годишният мъж страда от зависимост към хероин

По материала работи: Пламен Янков
Разбивач на улични кафемашини ще лежи 18 месеца в затвора

Районен съд – Варна наложи ефективно наказаниe на 28-годишен мъж за кражба и опит за кражба на монети от улични кафе автомати. 28-годишен Д. А. беше признат за виновен в това, че в ранните сутрешни часове на 12 март т.год. с парче арматурно желязо разбил кафе-машина, разположена на открито в района на зеленчуковата борса. Той успял да изкърти ламарината от болтовете и да вземе металната каса с наличните в нея около 82 лева на монети. Подсъдимият прехвърлил монетите в найлонов плик и изхвърлил касата на земята, след което се насочил към друг кафе-автомат в близост до Диспансера за белодробни заболявания. По идентичен начин той направил опит да достигне до монетника, където имало сума от 50 лева, но в този момент на улицата се появили патрулиращи полицаи. При последвалата проверка на подсъдимия, той признал за стореното и предал доброволно отнетите непосредствено преди това монети.

 

28-годишният мъж страда от синдром на зависимост към хероин и вредна употреба на метамфетамини. Той е осъждан многократно за кражби и грабежи, като конкретното деяние  се явява извършено в условия на опасен рецидив. В процедура на съкратено съдебно следствие, Районният съд му наложи наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което да търпи при първоначален строг режим в условията на затвор.

 

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15- дневен срок.

 

Коментари

Новини Варна