IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
18:45 | 22 май 2017
Обновен: 11:03 | 28 март 2024

Шофьор помете пешеходка и избяга

Жената е с опасност за живота

По материала работи: Деян Михайлов
Шофьор помете пешеходка и избяга

Пиян и дрогиран шофьор и без книжка помете пешеходка, а след това избяга. Инцидентът е станал около 7.25 часа в събота на ул. "Агликина поляна" в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

 

Водачът на колата, която е с добричка регистрация, блъснал намиращата се на пътното платно 77-годишна жена. След това изоставил колата и се укрил. 

 

Пострадалата пенсионерка е настанена в МБАЛ-Добрич с черепно-мозъчна травма и фрактура на десния крак. Има опасност за живота й. 

 

Няколко часа по-късно криминалистите успели да задържат шофьора - 31-годишен мъж от Добрич. Установено е, че той е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство е констатирала наличието на 0.36 промила в издишания от водача въздух. 

 

При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, уредът отчел положителен резултат за употребата на кокаин и канабис. 

 

Мъжът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

nova.bg

Коментари

Новини Варна