IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
11:58 | 24 май 2017
Обновен: 13:17 | 15 април 2024

Експерти: Тероризмът ще затихне, щом не говорим за терористите

Обществото и училището не оказват подкрепа на младите, алармираха Бетина Жотева и Мариана Хил

По материала работи: Юлиян Атанасов
Експерти: Тероризмът ще затихне, щом не говорим за терористите

След атентата в Манчестър Бетина Жотева изрази мнението си, че ако в рамките на една седмица в медиите не се говори за терористи, атентати - тероризмът ще затихне. По думите й в студиото на "България сутрин", говорейки за "Ислямска държава", ние им помагаме.Бившият говорител на МВР, заедно с преводачът Мариана Хил отбелязаха един проблем, заради когото, според тях, се стигна до отнемането на 22 невинни животи на концерта на Ариана Гранде в британския град на 23 май - обществото, училището не оказват подкрепа на младите хора.

 

"Която и степен да качат нивото на опасност, атентаторът от Манчестър е местно момче, той идва отвътре. То се е радикализирало в най-трудната си възраст - пубертета. Сигурно е имало много лични драми и в този радикализъм той е намерил себе си. Нещо, което местните не са му дали", смята Бетина Жотева.Мариана Хил отправи призив към българските учители да намерят начин как да помогнат на младите хора като атентатора, които обществото разпознава като "добрия съсед"."Този тип хора таят голяма доза отчаяние, граничещо с психично отклонение. Поведение, насаждано от училището, от медиите, което доведе до отнемането на 22 животи", заключи Хил пред Bulgaria ON AIR.

 

bgonair.bg

Четете още: Британският МВР шеф: Салман не е бил сам!

Коментари

Новини Варна