IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
11:47 | 29 май 2017
Обновен: 11:01 | 28 март 2024

Съдят варненец за ползване на фалшива шофьорска книжка в Полша

Подсъдимият бил спрян за проверка, тъй като управлявал автомобила си с 65 км/ч над разрешената скорост

По материала работи: Пламен Янков
Съдят варненец за ползване на фалшива шофьорска книжка в Полша

Районната прокуратура във Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен акт срещу 33-годишния Алдин Ив., използвал в Полша неистински официален документ – свидетелство за управление на МПС. Варненецът ще отговаря за престъпление по член 316, във връзка с член 308, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.


На 13 септември 2015 год. в Любелска област на Република Полша подсъдимият бил спрян за проверка, тъй като управлявал автомобил със 65 км в час над разрешената скорост. Пред проверяващите полицейски служители Алдин Ив. представил българско свидетелство за управление на МПС. То било отнето от полицейските служители и върнато в България. Проверка на „Пътна полиция“ във Варна показала, че на името на Алдин Ив. никога не било издавано свидетелство на управление на МПС и че той е неправоспособен водач. 


По същия номер в масивите на КАТ фигурирало свидетелство на управление на МПС на името на мъж от Каварна, който, за да получи шофьорска книжка, представил неистинско свидетелство за завършено основно образование. Фалшивата шофьорска книжка трябвало да бъде иззета, но мъжът от Каварна  обяснил, че е изгубил документа. В разпит пред разследващите той заявил, че не познава човек с името Алдин Ив.  


Изготвената по делото съдебно-техническа експертиза показала, че всички защитни елементи и изображения на неистинското свидетелство за управление на МПС, използвано от 33-годишния варненец, са отпечатани на цветен принтер. Кинеграмите били имитирани чрез тънко прозрачно фолио с кръгла форма, вмъкнати между подложката и самозалепващото фолио. 


Делото срещу 33-годишния Алдин Ив. предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.  

 

Коментари

Новини Варна