IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
19:58 | 22 юни 2017
Обновен: 02:23 | 15 април 2024

Баба сложи в торбичка пари и злато за "полицаи" и зачака...

Разбрала, че е измамена два дни по-късно и тогава подала сигнал

По материала работи: Юлиян Атанасов
Баба сложи в торбичка пари и злато за "полицаи" и зачака...

Жена на 70 години от с. Николово в община Монтана е дала 1725 лв. и златни накити на телефонни измамници, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.На стационарния й телефон се обадил непознат, който се представил за "дознател Иванов" от полицията в Монтана.Той поискал съдействие за залавяне на група телефонни измамници, като за целта жената трябвало да остави всичките си налични пари и ценности до контейнер на улицата пред дома си и да изчака до "приключване на операцията", след което всичко щяло да й бъде върнато.Жената сложила в плик парите, шест дамски златни пръстена и чифт златни обеци. Тя изчакала два дни за обаждане, след което сигнализирала в полицията.По случая е образувано досъдебно производство, измамниците се издирват.

 

От началото на годината в Монтана са регистрирани над 50 подобни телефонни измами. При повечето от случаите са дадени между 5000 и 10 000 лв., но има и потърпевши с 30 000 и 23 000 лева.Още преди две години ОД на МВР разпространи листовки с указания как хората да се пазят от измами по телефона. Въпреки това те не спират и често жертвите дават последните си спестявания на измамниците.

 

dnes.bg

Четете още: Условно осъдиха пиян шофьор без книжка

 

Коментари

Новини Варна