IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:25 | 22 юни 2017
Обновен: 10:51 | 28 март 2024

Изправят на съд мъж, сключил с чужда лична карта договор с телеком

Подсъдимият е осъждан като непълнолетен за държане на наркотични вещества

По материала работи: Пламен Янков
Изправят на съд мъж, сключил с чужда лична карта договор с телеком

20-годишният Илиян Б. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за това, че противозаконно си служил с лична карта на друг с цел да заблуди представител на телеком, за да сключи договор за мобилни услуги – престъпление по член 318 от Наказателния кодекс.

 

През май 2016 г. подсъдимият намерил изгубен портфейл с лична, дебитна и студентска карта и свидетелство за управление на МПС на свидетеля по делото А.Г. След като установил липсата на личните си документи, свидетелят подал сигнал в полицията и му били издадени нови, а старите обявени за невалидни. 

 

На 28 юли 2016 г. Илиян Б. решил да си послужи личната карта на А.Г и да сключи на негово име договор за мобилни услуги с телеком, тъй като имал неплатени сметки към мобилния оператор и не можел да ползва услугите им. На 21 септември 2016 г. компанията спряла предоставянето на услугата на А.Г. В офис на оператора той разбрал, че има неплатени задължения по втори договор с тях. Така след сигнал на потърпевшия проверка установила извършителя на престъплението Илиян Б., който доброволно предал документите, без личната карта, която обяснил, че изхвърлил.   

 

Подсъдимият Илиян Б. е осъждан като непълнолетен за държане на наркотични вещества. Наложено му било наказание 6 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Престъплението, което е предмет на това наказателно производство, е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна