IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:39 | 22 юни 2017
Обновен: 09:46 | 9 април 2024

Условно осъдиха пиян шофьор без книжка

Подсъдимият изгубил контрол над автомобила и се блъснал в електрически стълб

По материала работи: Пламен Янков
Условно осъдиха пиян шофьор без книжка

В бързо производство, след постигнато в съдебна зала споразумение,  Районен съд  - Варна  осъди 34-годишен неправоспособен водач за управление на автомобил в нетрезво състояние. Самите действия са извършени от 34-годишният Н.Ш. на 9 май тази година в град Долни чифлик.  В късните часове на тази дата подсъдимият, който е неправоспособен и никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС,  в нетрезво състояние се качил в автомобила на майка си, без нейно знание, като го привел в движение и тръгнал да се придвижва с него по улиците на града. Той срещнал и качил в колата двама свои приятели, които забелязвайки състоянието му и дъждовното време навън го посъветвали да не шофира. Независимо от предупреждението, малко по-късно подсъдимият, повлиян от употребения алкохол, изгубил контрол над автомобила и се блъснал в електрически стълб.  При извършената след пристигането на полицейския екип проверка се установява, че 34-год. неправоспособен водач шофира с концентрация на алкохол от 1,84 промила. 

 

Пред съда днес 34-год. Н.Ш. призна  вината си. Той е с чисто съдебно минало до момента. По силата на постигнатото и одобрено споразумение съдът му наложи наказание от 10 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 200 лева. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна