IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
16:39 | 23 юни 2017
Обновен: 18:05 | 16 април 2024

Оставят зад решетките рецидивист, опитал да изнасили възрастна жена

Решението беше взето от Шуменския районен съд

По материала работи: Слав Велев
Оставят зад решетките рецидивист, опитал да изнасили възрастна жена

Днес, 23 юни 2017 г., с определение на Шуменския районен съд бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Милко Алипиев от варненското село Болярци, който бе привлечен за опит за изнасилване на възрастна жена,  извършен при условията на опасен рецидив – престъпление по член 152, ал. 3, т. 5, във връзка с член 152, ал. 1, във връзка с член 18, ал. 1, във връзка с член 29, ал. 1, буква „а“ от НК. Искането за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“ бе внесено от Районната прокуратура в Шумен, която го привлече като обвиняем по образуваното досъдебно производство.


41-годишният насилник бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в РП – Шумен, след като бе установен и уличен за опита за изнасилване на възрастната жена от село Друмево.


Тя отивала до магазина, когато 41-годишният Алипиев я спрял, за да попита за жена от селото.  Нападнал пенсионерката, съборил я на земята, като я опипвал, а после направил опит да я изнасили. 
Жената оказала яростна съпротива. Успяла да се отскубне от нападателя си, като му обещала, че ще се върне. В дома си разказала на сина си за насилието над нея. Повикана била полицията, която задържала 41-годишния мъж. Той е осъждан за изнасилване и за грабеж. 


Определението на Шуменския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града, съобщават от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна. 

Коментари

Новини Варна