IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
19:01 | 26 юни 2017
Обновен: 23:55 | 24 април 2024

Пращат още катаджии в Слънчев бряг да ловят нарушители

Масирани проверки през уикенда показали проблеми

По материала работи: Деян Михайлов
Пращат още катаджии в Слънчев бряг да ловят нарушители

Масирани проверки на територията на курортния комплекс "Слънчев бряг” са започнали през почивните дни, за да се осигури спокойствието на туристите. Те обхващат както движещите се в курорта превозни средства, така и атракционни дейности и търговия. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

 

От КАТ – Бургас през последните 48 часа са установени стотици нарушения, главно по отношение на нерегламентирани подвижни атракциони, електрически триколки и колички.

 

На съвещание с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и ръководството на МВР, по предложение на вицепремиера Валери Симеонов, е било взето решение за засилване на присъствието на контролните органи в курорта, като бъдат изпратени допълнително пет екипа на КАТ.

 

Другите констатирани нарушения са свързани с почти изцяло блокирани тротоари от търговски обекти, в голямата си част незаконни. Това принуждава туристите да се придвижват по алсфалтираните алеи, което създава риск за пътни инциденти.

 

Неспазването на нормативно установените правила създава хаос в "Слънчев бряг" и невъзможност за нормална почивка на курортистите, а това влошава възможностите на Черноморието да привлича по-платежоспособни туристи, смята Симеонов и настоява да бъде извършена проверка на фирмите, при които са констатирани нарушения.

 

Цялостните инспекции ще продължат с по-висока интензивност през настоящата седмица, тъй като започва функционирането на координационните центрове във Варна и Бургас. Тяхното създаване беше договорено в началото на месеца на работна среща на вицепремиера и представители на държавни институции, като целта е да се гарантира спокойствието на туристите.


dnes.bg

Коментари

Новини Варна