IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
11:35 | 28 юни 2017
Обновен: 07:26 | 15 април 2024

КЗК глоби Марешки с 500 бона за нелоялна конкуренция

С принуда дистрибуторската му компания заставяла аптеки

По материала работи: Юлиян Атанасов
КЗК глоби Марешки с 500 бона за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби "Фармнет" АД с 494 839 лв. за извършено нарушение по чл. 29 от Закона за защита на конкуренцията, който касае общата забрана за нелоялна конкуренция, съобщиха от пресцентъра на КЗК, цитирани от Investor.bg.Санкцията е равна на 0,1% от приходите на дружеството за финансовата 2016 г., които са в размер на 494,8 млн. лв.Преписката е образувана с решение на Комисията във връзка с постъпило от прокуратурата постановление, в което е посочено, че има данни за осъществена нелоялна конкуренция.

 

Делото бе образувано по преписка, изпратена от варненската прокуратура до КЗК през пролетта, след като обвинението установило, че бившият собственик (до тази година) Веселин Марешки, Пламен Христов (изпълнителен директор) и Кръстина Таскова–Иванова (сътрудник в компанията) са заставяли аптеки да зареждат лекарства от "Фармнет", като са ги заплашвали, че ще открият срещу тях конкурентни обекти. Тогава прокуратурата не намери това за престъпление, а само за нелоялна конкуренция.

 

Четете още: Нагъл шофьор блокира тротоар край детска градина във Варна

Коментари

Новини Варна