IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
19:32 | 17 август 2017
Обновен: 10:12 | 17 април 2024

Ало измамници атакуват и жителите на Велики Преслав

Казвали, че са полицаи и питали хората колко пари имат вкъщи

По материала работи: Деян Михайлов
Ало измамници атакуват и жителите на Велики Преслав

Телефонни измамници се опитват да атакуват жители на Велики Преслав, съобщиха от МВР.

За по-малко от половин час в дежурната част на полицейското управление в града са получени няколко сигнала от граждани, че на стационарните им телефони звънят непознати мъже и се представят за полицаи.

От полицията сигнализират, че мнимите полицаи питали хората дали имат пари в дома си и каква е сумата с която разполагат. Обяснявали им, че в града се провежда акция за залавяне на измамници.

За целта хората трябвало да оставят пари пред домовете си, а "полицаи" щели да минат и да ги опишат. След това те щели да заловят измамниците, след като се обадят отново и отидат на съответния адрес.

От полицията отправят призив към гражданите да не предоставят лични данни на непознати, да не съобщават с какви парични суми разполагат и по никакъв повод да не оставят пари пред домовете си или да ги хвърлят през терасите си.

От ОД на МВР в Шумен за пореден път информират, че няма практика полицейски служител да искат съдействие от гражданин по подобен начин; полицаите имат обозначителни знаци - карти или значки, и винаги се представят с тях.

Ако получите обаждане от непознат, който се представя за полицай и търси съдействие за залавяне на измамници, искайки по телефона парична сума, бъдете сигурни, че става въпрос за измама, допълват от МВР.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна