IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
19:11 | 19 август 2017
Обновен: 17:45 | 4 април 2024

Ислямска държава пое отговорност за нападението в Сургут

Версията за терористичен атентат не е основна, съобщи местната полиция

По материала работи: Юлиян Атанасов
Ислямска държава пое отговорност за нападението в Сургут

Снимка: БТА

Ислямска държава днес пое отговорност за нападението с нож в руския град Сургут, съобщиха Ройтерс и Франс прес, като се позовава на информационната агенция на джихадистите "Амак". В комюнике на "Амак" се уточнява, че "нападателят в град Сургут в Русия е войник на Ислямска държава".

 

По-рано днес мъж намушка с нож най-малко осем минувачи на централна улица в на 330-хилядния сибирски град и беше застрелян от полицията, според която вероятно не става дума за терористичен акт. "Версията, според която атаката е терористичен атентат, не е основната ни (версия)", каза местната полиция, цитирана от Интерфакс.

 

Нападателят е "неутрализиран", той е опитал да окаже съпротива на полицаите.Следователите са установили самоличността на нападателя, съобщи говорителката на следствения комитет на Руската федерация Светлана Петренко, цитирана от ТАСС.По предварителни данни, той е местен жител, роден през 1994 година. Следователите проверяват информация за възможни негови психически отклонения.

 

 

 

dnes.bg

Четете още: Откриха изчезналия след атентата в Барселона 7-годишен Джулиан

Коментари

Новини Варна