IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
17:02 | 20 август 2017
Обновен: 15:13 | 25 април 2024

Заподозрян за терора в Барселона – вероятно във Франция

Полицията намерила 120 газови бутилки готвени за бомби

По материала работи: Юлиян Атанасов
Заподозрян за терора в Барселона – вероятно във Франция

Снимка: Reuters, архив

Началникът на полицията в Каталония Жосеп Хуис Траперо съобщи, че не може да отхвърли възможността, че последният останал на свобода заподозрян за нападенията в Барселона да е успял да достигне до Франция, предаде Reuters.

 

"Нямаме каквато и да е специфична информация, но не можем да отхвърлим и тази възможност", заяви Траперо по време на пресконференция в Барселона, прибавяйки, че веднага след нападението граничният контрол е бил засилен. Полицейският началник заяви, че не може да потвърди кой е шофьорът на микробуса, убил 13 души в Барселона.Каталонската полиция заяви, че е намерила още, повече от 120, газови бутилки в къща в Алканар, където, заподозрени за двойната атака през тази седмица в Испания, се предполага, че са сглобявали бомби за "една или повече" терористични атаки в Барселона, предаде AFP, цитирана от Фокус.

 

 

"Започна да се изяснява, че тази къща е била мястото, в което те са подготвяли експлозиви за една или повече атаки в град Барселона", заяви началникът на полицията за провинция Каталония Хосеп Луис Траперо пред журналисти. В навечерието на атаките в Барселона стана експлозия в къща, отстояща на около 200 километра южно от града и полицията вярва, че детонацията е станала погрешка и това са били джихадисти.

dnes.bg

 

Четете още: Кралица Елизабет няма намерение да слиза от престола

Коментари

Новини Варна