IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
14:37 | 20 септември 2017
Обновен: 16:59 | 15 април 2024

Мъж влиза зад решетките за кражба на мобилен телефон във Варна

Апаратът е на стойност около 250 лева

По материала работи: Пламен Янков
Мъж влиза зад решетките за кражба на мобилен телефон във Варна

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, 38-годишният Б. А. беше осъден на 2 години лишаване от свобода, които да изтърпи в затвор при първоначален строг режим.

 

Обсебването на чуждия телефон е извършено при условията на опасен рецидив на 13 януари тази година. Броени дни преди това подсъдимият случайно се запознал в градския транспорт с пострадалото 16-годишно момиче, което му услужило с 1 лев за заплащане на автобусния билет. Тогава 38-год. мъж заявил, че се прибира от болницата, след намушкване с нож. Двамата си разменили телефонните номера и на 13 януари т.год., след позвъняване от негова страна се срещнали в заведение в центъра.

 

По време на тази втора среща подсъдимият заявил на девойката, че изпитва болки от намушкването и я  убедил да го придружи до спешния център за превръзка. Там допълнително помолил девойката да му даде временно мобилния си телефон, докато го изчаква в приемната, като вместо да се върне, изчезнал през друг изход. Обсебената чуждата вещ е на стойност около 250 лева.

 

38-годишният мъж е осъждан многократно и е търпял ефективни наказания в затвор за посегателства срещу собствеността и хулиганство. Последната влязла в сила присъда спрямо него е от 2015 г. Той страда от зависимост към психоактивни вещества.  Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна