IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
14:02 | 21 септември 2017
Обновен: 19:22 | 6 април 2024

Осъдиха условно 30-годишен заради фалшива диплома

За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да бъде търсена наказателна отговорност

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно 30-годишен заради фалшива диплома

30-годишният Ц. А. беше осъден на 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Пред състав на Районен съд – Варна той се призна за виновен в това, че на 4 март м.  год.  пред служител на Сектор “Пътна полиция” към ОД на МВР, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – заверено копие на документ за завършено основно образование. Деянието е наказуемо по чл. 316, вр. чл. 308  от НК. Свидетелството за завършено образование било на негово име, като му бил придаден вид, че е издадено от СОУ  „Любен Каравелов“ – гр. Варна. За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да бъде търсена наказателна отговорност.

 

30-годишният мъж е неосъждан. Наказанието беше наложено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна