IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:10 | 12 октомври 2017
Обновен: 10:02 | 28 март 2024

Осъдиха пияни шофьори, дрогиран отнесе глоба

Наказанията наложи Районен съд – Варна

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха пияни шофьори, дрогиран отнесе глоба

Различни по тежест наказания наложи Районен съд  –  Варна на автомобилни водачи, управлявали след употреба на алкохол или наркотици. 23-годишен младеж от община Вълчи дол е засечен на 29 септември тази година по главен път Варна – Добрич да управлява лек автомобил „Рено” с концентрация на алкохол в кръвта от 1,60 промила. Подсъдимият има предходна съдимост. В бързо производство, за конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което му беше наложено ефективно наказание от 6 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при общ режим в затвор.

 

На 33-годишен водач от Варна, също в бързо производство и по силата на споразумение с признаване на вината, съдът наложи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. На 25 септември т.г. по бул. „Цар Освободител“ той управлявал л.а.“Сеат“ с алкохолна концентрация от 1,79 на хиляда. Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Той беше лишен от права за управление на МПС за срок от 12 месеца.

 

В друго разглеждано днес дело, съдът освободи от наказателна отговорност  37-годишен водач, хванат след употреба на кокаин зад волана на л.а. „Мерцедес“ в град Долни чифлик. Деянието е установено при проверка вечерта на 9 ноември м. год. в централната зона на града. На подсъдимия бе наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Съдът го лиши още от право да управлява МПС за срок от половин година. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна