IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
15:28 | 16 октомври 2017
Обновен: 20:03 | 10 април 2024

Осъдиха условно пенсионер за кражба на чанта с 85 000 руски рубли

Имуществените щети са възстановени на пострадалата

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно пенсионер за кражба на чанта с 85 000 руски рубли

По силата на сключено в съдебна зала споразумение, на 74-годишен пенсионер от Варна бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. Мъжът бе признат за виновен, че на вечерта на 17 март тази година в заведение за бързо хранене в центъра на града отнел забравена върху стол в търговския обект платнена чанта с паспорти, документи и валута, с намерение противозаконно да ги присвои. Пострадала от деянието е руска гражданка. Подсъдимият четял вестник и консумирал храна на съседна маса, когато забелязвайки забравената чужда чанта, на тръгване я взел със себе си и без да съобщи напуснал заведението. Отвън мъжът отворил чантата, прибрал намиращите се вътре 85 000 руски рубли, а всичко останало изоставил край хотелски контейнер за отпадъци. Потърпевшата туристка малко по-късно се върнала да търси забравената си чанта и след като не я намерила, подала сигнал в полицията. По записите от охранителните камери се стигнало до извършителя, който още на следващия ден при появата си в същото заведение бил задържан и той отвел полицейските служители до мястото, където захвърлил чуждата чанта с документи.

 

74-годишният мъж е неосъждан. Към момента на сключване на споразумението причинените в резултат на деянието имуществени щети са възстановени на пострадалата. Съдебният акт е окончателен.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна