IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
12:35 | 17 октомври 2017
Обновен: 12:05 | 15 април 2024

Роми пребиха горски служители на Хисар

Бандата е изсичала незаконно гора край река Стряма

По материала работи: Слав Велев
Роми пребиха горски служители на Хисар

Страшна драма се е разиграла снощи край Баня, предаде Карлово ТВ от разследващи. Служители на Горското стопанство от Хисар засекли група роми, които изсичат незаконно гора край река Стряма в района на Баня. Те паркирали колите в засада и зачакали престъпниците да излязат с натоварените с дърва каруци на шосето.

 

При опита да ги спрат, едната каруца ударила и помляла кола на служителите и избягала. Другите две каруци останали на място. Малко след това от близката махала пристигнали 30-40 въоръжени с колове и камъни роми и нападнали горските, които били 5-6 души.

 

В резултат на побоя единият държавен служител е със счупена на две места ръка, той е около 30-годишен. Друг мъж, млад и наскоро постъпил на работа, е със счупена скула и хематоми по главата. След побоя ромите се скрили в махалата. Няма арестувани все още. Полицията е обсадила ромското гето. Със случая се занимава полицията в Карлово.

Ромите в региона не за първи път наглят. Припомняме, че преди 2 години по подобен начин в Розино те убиха с камъни и колове бизнесменът Николай Рогачев.

Коментари

Новини Варна