IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
14:24 | 17 октомври 2017
Обновен: 20:47 | 25 април 2024

Затвор за мъж, откраднал портфейл от магазин в центъра на Варна

Наказанието беше наложено с присъда, в процедура на съкратено съдебно следствие

По материала работи: Пламен Янков
Затвор за мъж, откраднал портфейл от магазин в центъра на Варна

Районен съд – Варна наложи ефективно наказание на 49-годишeн мъж за извършена при опасен рецидив кражба от магазин за мъжка мода. 49-годишният Асен А. беше осъден на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи в затвор при първоначален строг режим. Наказанието беше наложено с присъда, в процедура на съкратено съдебно следствие.

 

На 10 октомври тази година подсъдимият влязъл в магазин за мъжка мода в центъра на Варна и започнал да оглежда стоката с намерение да извърши кражба. Той набелязал луксозен подаръчен комплект с портфейл от естествена кожа и за да отвлече вниманието на продавач-консултанта, поискал да му бъдат показани няколко модела панталони. Докато търговката започнала да изважда поисканите дрехи, подсъдимият незабелязано измъкнал от подаръчната опаковка мъжкия портфейл. Междувременно в магазина влязъл друг клиент, след което подсъдимият спокойно напуснал обекта. Малко по-късно липсата била установена и при преглед на записите от видео-охранителните камери били забелязани неговите престъпни действия.

 

49-годишният мъж е осъждан многократно на лишаване от свобода, с влезли в сила присъди за различни посегателства срещу собствеността. В негова тежест са направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна