IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
14:53 | 18 октомври 2017
Обновен: 23:07 | 10 април 2024

До 20 години затвор грозят мъжа, опитал да изнасили малолетна във Варна

Обвиняемият остава в ареста

По материала работи: Пламен Янков
До 20 години затвор грозят мъжа, опитал да изнасили малолетна във Варна

Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 35-годишния Атанас А. е било уважено от състав на Варненския окръжен съд. Той е привлечен като обвиняем за опит да изнасили 11-годишно момиче, като го принудил към това със сила и заплашване. Престъплението по член 152, ал. 4, т. 1, във връзка с ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

 

Деянието е извършено на 16 октомври 2017 г. Атанас А. влязъл в двора на къщата, в която живеела малолетната ученичка, и я нападнал. Момичето се разпищяло, отскубнало се от насилника и успяло да избяга. След като майката на 11-годишната ученичка подала сигнал в полицията, насилникът бил задържан. 

 

Обвиняемият е осъждан многократно, търпял е и ефективно наказание лишаване от свобода. Той страда от психични и поведенчески разстройства в резултат на употреба на наркотични вещества. В момента на извършване на опита за изнасилване е бил в състояние да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и според съдебнопсихиатричната експертиза по делото Атанас А. може да носи наказателна отговорност.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна