IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
14:38 | 19 октомври 2017
Обновен: 10:01 | 28 март 2024

Осъдиха условно неправоспособен младеж, карал АТВ без номера

Никога не е притежавал валидна шофьорска книжка

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно неправоспособен младеж, карал АТВ без номера

За управление на нерегистрирано по надлежния ред АТВ и без валидна шофьорска книжка, Районният съд във Варна наложи общо наказание на 20-годишен младеж.

 

Делото беше разгледано в бързо производство и приключи с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията – по чл. 345, ал. 2 и по чл. 343в, ал. 2 от НК бяха определени отделни наказания, като 20-годишният младеж трябва да изтърпи най-тежкото от тях - 4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

 

Подсъдимият е засечен от полицейски екип да управлява „АТВ“ без каска по две от улиците на село Кичево в следобедните часове на 3 август тази година. 20-год. младеж не изпълнил подадения от полицейския служител сигнал за спиране край близкия магазин, подминал и продължил да управлява. На около 700 метра извън селото, на черен път, подсъдимият бил застигнат от органите на реда, като при проверката се установило че моторното превозно средство  не е регистрирано по надлежния ред и няма регистрационни табели. Освен това, 20-год. младеж се оказал неправоспособен водач, никога не е притежавал валидна шофьорска книжка, като същевременно в едногодишен срок  преди това е бил наказван по административен ред с глоба от 1000 лева за управление на МПС без нужната правоспособност. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна