IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:51 | 24 октомври 2017
Обновен: 08:12 | 28 април 2024

Срещу 5000 лв.: Окончателно забравяме за ритника и шведа Ралф

Той е платил финансовата санкция и разноски по делото

По материала работи: Юлиян Атанасов
Срещу 5000 лв.: Окончателно забравяме за ритника и шведа Ралф

5 хиляди лева финансова санкция и разноски по делото е изплатил на българския съд шведският гражданин Ралф Сундберг. Той получи административна санкция, след като беше освободен от наказателна отговорност  за нападението над камериерка в Слънчев бряг. Пострадалата Диана Петкова ще заведе граждански иск за обезщетение от 50 хиляди лева. "След като прокуратурата и защитата не обжалваха присъдата на Сундберг и той изплати наложената му финансова санкция, делото срещу него е напълно приключило", каза районният прокурор от Несебър Радост Бошнакова, предаде "БНР". Получих информация от съдията, който разгледа делото в съдебна фаза, че е платил и глобата, и всички разноски, които са направени по делото", поясни Бошнакова.

 

Граждански иск срещу Ралф Сундберг ще заведе пострадалата Диана Петкова. "Травма за цял живот остава. До края на живота това си остава в съзнанието. Това не подлежи на лечение и на излекуване", подчерта пострадалата.Делото предизвика острата реакция на обществото заради минималната санкция, предвидена в закона, която е несъотносима към тежестта на деянието, извършено от шведския гражданин. И към момента промени в Закона не се предвиждат.

 

dnes.bg

 

Четете още: Осъдиха условно мъж за контрабандни цигари

Коментари

Новини Варна