Съдят 25-годишен, нападнал гръцки студент пред дискотека във Варна
Грози го наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години
Публикувана: 14 Nov 2017 | 15:44

На съд с обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е предала 25-годишния Турхан Т. от силистренското село Колобър, извършил грабеж на айфон и 200 лева от чуждестранен студент, като употребил за това сила – престъпление по член 198, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК. Съучастникът на подсъдимия Турхан не е бил установен в хода на разследването.


Престъплението, за което 25-годишният мъж е предаден на съд, е извършено на 5 октомври 2013 г. Ограбеният гръцки студент П.М. бил със свои приятели в дискотека, близо до Военноморското училище във Варна. Там двама непознати мъже се заприказвали с негова състудентка и той отишъл да разбере дали тя има нужда от помощ. 


На излизане от заведението, докато си поръчвал такси по мобилния телефон, гръцкият студент бил нападнат от мъжете, които говорили в дискотеката с неговата състудентка. Непознатите взели със сила мобилния му телефон и 200 лева, които се намирали в панталона му. С ритници студентът бил повален на земята. След побоя двамата непознати избягали. Случаен минувач сигнализирал на спешния телефон за инцидента и пострадалият бил отведен в болницата. От съдебномедицинската експертиза било установено, че гръцкият студент е получил наранявания, които са обусловили временното разстройство на здравето му. 


Подсъдимият Турхан продал на свой познат от Дулово айфона на студента. Справка от мобилните оператори в България показала  кои са лицата, чиито СИМ-карти са били поставяни в телефона на гръцкия студент. С протокол  купувачът от Дулово предал доброволно отнетия мобилен телефон. 


По делото били изготвени 3 видеотехнически и лицевоидентификационни експертизи. Общата стойност на ограбеното от гръцкия студент възлиза на почти 500 лева. 


Предстои делото срещу 25-годишния Турхан Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен от съда, той може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. 

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )