IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
18:17 | 21 ноември 2017
Обновен: 09:51 | 28 март 2024

Разкриха телефонна измама за 70 хиляди лева

Операцията е проведена днес

По материала работи: Слав Велев
 Разкриха телефонна измама за 70 хиляди лева

Криминалисти от София и Плевен разкриха телефонна измама за 70 000 лева. Задържани са двама мъже - от Левски и от София.

 

За кратко време криминалисти от ГД „Национална полиция", СДВР и ОДМВР-Плевен разкриха и заловиха извършителите на голяма телефонна измама на стойност 70 000 лева. Ощетените майка и син от София се разделиха и със златни накити.

 

Специализираната полицейска операция е проведена днес, 21 ноември. Тя е реализирана на територията на София и Плевен под ръководството на ГДНП и надзора на Софийската районна прокуратура. В резултат на предприетите полицейски действия са задържани двама мъже - И. И. /31 г./ от Левски, криминално проявен и осъждан за измами, и Я. М., /50 г./ от София, криминално проявен и осъждан за кражби.

 

Двамата са задържани във връзка с досъдебното производство, образувано в Четвърто РУ-СДВР за телефонната измама, извършена на 25 октомври 2017 г. , за която майката и синът съобщили в полицията на 14 ноември.

 

При последвалите процесуално-следствени дейности на два aдреса в София и в Левски са открити вещи, които посочват съпричастност към измамата. Иззети са и множество СИМ-карти, мобилни телефони, пластики за мобилни карти и други предмети, които имат отношение към осъществяваната от двамата мъже престъпна дейност.

Коментари

Новини Варна