IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:53 | 7 декември 2017
Обновен: 19:28 | 10 май 2024

Крадец на велосипеди получи условна присъда

Мъжът си признал за кражбите

По материала работи: Слав Велев
Крадец на велосипеди получи условна присъда

Районен съд – Варна осъди 37-годишен мъж за серия кражби от частни имоти и магазин във Варна.

 

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд му наложи условно наказание –  лишаване от свобода за 10 месеца, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

 

37-годишният подсъдим се призна за виновен, че в периода от 1 юни до 24 юли тази година от стълбищни площадки и прилежащи помещения към две отделни жилищни кооперации във Варна, в условията на продължавано престъпление, извършил еднотипни кражби на велосипеди. Той бил засечен и задържан при третия случай на кражба, когато на 24 юли т.год. от магазин за продажба на дрехи втора употреба в централната част, отнел и укрил под дрехите си няколко спортни фланелки и шорти. 

 

Подсъдимият употребява психоактивни вещества и страда от синдром на зависимост към опиоиди. Той е с  чисто съдебно минало. Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалите. Съдебният акт е окончателен.

 

 

  

Коментари

Новини Варна