Съдът остави в ареста наркопласьор
Публикувана: 7 Dec 2017 | 16:06

36-годишният Илиян Ст. от Варна  остава в ареста с решение на съда. На обвиняемият е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като 7 декември 2017 г., състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура. Мъжът е бил привлечен като обвиняем за четири деяния по член 354а, ал. 1 от НК – държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, извършени като продължавано престъпление.

Разследването срещу него е събрало достатъчно доказателства за престъпната дейност на 36-годишния наркодилър. В рамките на три месеца мъжът е задържан три пъти със солидно количество дрога. На 12 юни т.г. в него били намерени 12 дози наркотични вещества,  производни на амфетамина. На 27 юли бил установен да държи с цел разпространение 12 пакетчета марихуана. На 13 август в него са намерени и иззети  9 дози амфетамин.

Срещу него били образувани досъдебни производства за престъпления по член 354а, ал. 1 от НК, но наркоразпространителят се укривал до 4 декември, когато бил задържан с 66,43 грама марихуана и 1, 5 грама производни на амфетамина на излизане от компютърна зала на ул. „Отец Паисий“ във Варна. При извършения обиск били намерени наркотичните вещества. 

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

Коментари ( 0 )