IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
10:41 | 14 декември 2017
Обновен: 09:42 | 28 март 2024

Наркопласьор от Варна, хванат с незаконно оръжие, влиза в затвора

Негов съучастник в разпространение на дрога получи условна присъда

По материала работи: Пламен Янков
Наркопласьор от Варна, хванат с незаконно оръжие, влиза в затвора

36-годишният Стефан Недев, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за държане с цел разпространение и за държане на съоръжения за изготвяне на наркотични вещества, както и за държане на преправено в бойно газово оръжие без разрешително, се призна за виновен и по трите обвинения и сключи споразумение, което състав на Варненския окръжен съд одобри. Така наркоразпространителят ще изтърпи общо наказание за трите престъпления 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.


На 14 декември 2016 г. след полунощ при рутинна полицейска операция в кв. „Възраждане“ във Варна бил задържан криминално проявеният Ясен И. При извършване на неотложни процесуално-следствени действия тогава били установени като съпричастни към разпространението на наркотици Стефан Недев и Саркиз Асадуров. При предприетите обиски и претърсвания у тях били  намерени и иззети различни по вид наркотици – марихуана и производни на амфетамините, както и незаконно притежавано оръжие.


Срещу Стефан Недев в момента се води и друго досъдебно производство, също за престъпление, свързано с наркотични вещества. Заради управление на МПС след употреба на наркотици преди време му е било наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лева, и е бил лишен от право да управлява МПС за срок 5 месеца.


35-годишният Саркиз Асадуров също се е признал на виновен и е сключил споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, одобрено от съда. Неговото наказание е 1 година и 10 месеца, чието изтърпяване било отложено с изпитателен срок 3 години. Срещу третия участник – Ясен И., делото ще се гледа по общия ред.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна