IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
17:58 | 15 декември 2017
Обновен: 09:42 | 28 март 2024

Задържаха петима за фалшифициране на пари и разпространение на наркотици

Арестите са направени по време на акции на ГДБОП и Специализираната прокуратура, на територията на Стара Загора и Габрово

По материала работи: Слав Велев
Задържаха петима за фалшифициране на пари и разпространение на наркотици

Подробности по случая, разясни главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка Пламен Гутинов, архив. 

 

 

Петима души са задържани вчера за разпространение на наркотици и фалшифициране на пари, съобщава Дарик. Арестите са направени по време на акции на ГДБОП и Специализираната прокуратура, на територията на Стара Загора и Габрово. Четирима от задържаните са се занимавали с разпространение на наркотиците, а лидерът сам е създавал амфетамините. Ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев обясни, че началникът на престъпната група е излежал присъда 3 години и половина и малко след освобождаването му отново е започнал дейността си.

 

„Едното от лицата, което е и лидер на групата за производство и разпространение на наркотични вещества, се занимава и с производството на неистински банкноти. Задържани са печатарски машини, като една от тях е с изключително високо качество, за една от тези машини има подозрения, че е укрита по време на предна реализация преди доста години и е прекарала известно време скрита в земята, за да бъде изведена сега. Плаките, които са подготвени, са с изключително високо качество, касаят 50-доларови банкноти, 100-доларови банкноти и 100-еврови банкноти“, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.
 

Той посочи още подробности по случая: „Пет лица са задържани. Едно от тях паралелно с производството и разпространение на синтетичен наркотик, осъществява самостоятелно и въпросната печатарска дейност. Производството на наркотични вещества е в село Долно Сахране. Печатарската дейност е развита в едно бивше заведение на територията на Габрово, което носи екзотичното име механа „Мустанг“. Разбира се, тя вече не функционира като механа и има съвсем изоставен вид. На практика обаче вътре в нея са поместени въпросните плаки и печатарски машини“, каза още Цацаров.

Коментари

Новини Варна