IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
12:57 | 20 януари 2018
Обновен: 21:46 | 8 април 2024

Шуменски полицаи откриха наркооранжерия

Иззети са растения в различен стадий на растеж

По материала работи: Борис Проданов
Шуменски полицаи откриха наркооранжерия

Полицаи разкриха наркооранжерия в Шуменски квартал, съобщиха от МВР. За 24 часа е задържан собственикът на имота - 58-годишният Д.И.

 

Иззети са растения в различен стадий на растеж от помещения, оборудвани със системи за осветление, отопление, поливане и вентилиране.

 

Акцията е проведена под надзор на прокурор от окръжната прокуратура в областния град в петък по обяд. Наркооранжерията е в имот на 58-годишен мъж с инициали Д.И.

 

В три помещения се отглеждала марихуана. В две от тях системите за осветление, отопление, поливане и вентилиране били в работен режим.

 

Открити са общо 223 растения, засадени в пластмасови саксии. В намерените в една от стаите 78 саксии растенията били в различен стадий на растеж - с височина между 100 и 130 сантиметра.

 

Съседно помещение било пригодено за отглеждане на марихуана, обзаведено по същия начин с високотехнологично оборудване - лампи за нагряване, вентилация и химикали, които подпомагали растежа на насажденията.

 

Там са намерени 145 саксии с разсад с различна големина. При претърсването са намерени и иззети и 101 къса саморъчно свити цигари и около 100 грама суха листна тревна маса, наподобяваща тютюн. Предстои тя да бъде изследвана в лаборатория.

 

Иззето е цялото оборудване за отглеждане на дрогата - климатични системи, съоръжения за контрол на температурата и влажността на въздуха в помещенията, системите за напояване, колектори, осветление.

news.bg

Коментари

Новини Варна